ΚΔΑΠ

ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

Διεύθυνση: ΚΔΑΠ, Μαθητική Εστία Μολάων, Μολάοι, Δήμος Μονεμβασίας 23053

Τηλέφωνο: 2732022479

Γενικός σκοπός
Είναι ένα πρόγραμμα που έχει σαν στόχο να συμβάλλει στη δημιουργική απασχόληση παιδιών και στη σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους.
Τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι , τις ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν την κοινωνικότητα τους , να ψυχαγωγηθούν , να καλλιεργήσουν τις αισθητικές και καλλιτεχνικές δεξιότητες, να εκφράσουν την φαντασία τους, να εξερευνήσουν τα ταλέντα τους, να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση τους και την έκφραση των συναισθημάτων τους.
Παράλληλα απαντά στη σύγχρονη ανάγκη των γονέων για απασχόληση των παιδιών σ’ ένα περιβάλλον ασφαλές και δημιουργικό.
Στο Κ.Δ.Α.Π. Μολάων λειτουργούν:
-Εργαστήρι Εικαστικών και Ζωγραφικής
-Εργαστήρι Κατασκευών, Θεατρικού Παιχνιδιού και Κουκλοθεάτρου
-Εργαστήρι Μουσικής
-Εργαστήρι Γυμναστικής και Χορού
Σε ποιους απευθύνεται:
Το πρόγραμμα απευθύνεται μόνο σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών.
Λειτουργεί καθημερινά όλο το χρόνο από Δευτέρα έως Παρασκευή εκτός σχολικού ωραρίου με ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή.
Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς το Κ.Δ.Α.Π. λειτουργεί απογευματινές ώρες ενώ μετά την λήξη της σχολικής χρονιάς το Κ.Δ.Α.Π. λειτουργεί μόνο πρωινές ώρες.
Προτεραιότητα για την κατοχύρωση θέσεων έχουν οι οικογένειες που πληρούν τα κοινωνικά κριτήρια (παιδιά άνεργων μητέρων, μονογονεϊκών οικογενειών, οικογενειών με χαμηλό εισόδημα, με προβλήματα υγείας, κ.α.).
Στελεχώνεται:
– 1 Γυμνάστρια
– 1 Νηπιαγωγό
– 1 Μουσικό
– 1 Ζωγράφο
– 1 Καθαρίστρια

-Παρέχονται υπηρεσίες σε 50 παιδιά τα οποία απασχολούνται στο Κέντρο με συχνότητα καθημερινή έως εβδομαδιαία ανάλογα με τις ανάγκες και το προσωπικό καθημερινό πρόγραμμα του κάθε παιδιού.

Πως μπορώ να πάρω περισσότερες πληροφορίες:
Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να πάρει περισσότερες πληροφορίες από το γραφείο του Κ.Δ.Α.Π. που στεγάζεται στη Μαθητική Εστία (Οικοτροφείο) και βρίσκεται στους Μολάους , είτε προσωπικά, είτε στο τηλέφωνο: 2732022479